- За сада није познато како је предмет доспео на локацију нити ко је одговоран за то - саопштила је полиција Лас Вегаса у петак. Монолит је висок скоро два метра.

Подсетимо, прошлог викенда се у пустињи Неваде појавио мистериозни монолит. Структуру је уочила полиција Лас Вегаса током мисије потраге и спасавања северно од долине Лас Вегаса, пише Си Ен Ен.

- Видимо много чудних ствари, али погледајте ово! Како је доспело горе? - саопштила је полиција на друштвеним мрежама. Висока, правоугаона, сјајна структура примећена је у близини Гас Пика, подручја за планинарење у пустињи Неваде.

Монолит подсећа на друге сличне мистериозне објекте који су се појавили широм света 2020. године. Такође има сличности са оним из култног научно-фантастичног филма 2001: Одисеја у свемиру, редитеља Стенлија Кјубрика.

Пре отприлике четири године, слични објекти су се појавили на разним местима, укључујући и један у америчкој пустињи Јута. У новембру 2020. приметио га је пилот хеликоптера. Отприлике у исто време, један је пронађен у Румунији, као и један у Калифорнији и на острву Вајт у Енглеској.

Још један монолит појавио се на врху брда у Велсу у марту. Очевици кажу да је скулптура изгледала савршено равно. За сада није познато ко поставља ове необичне објекте.

Полиција: Он је сада на непознатој локацији

Монолит из Јуте, за који се верује да је први у серији, био је уграђен у стену у области која је толико удаљена да власти нису одмах откриле његову локацију из страха да ће се радознали изгубити покушавајући да га пронађу.

Међутим, онлајн "детективи" су убрзо пронашли координате монолита, а у околину су стигле хорде радозналих туриста, од којих су неки мислили да је реч о ванземаљском објекту. "Ова ствар није са овог света", рекао је поручник Ник Стрит из Одељења за јавну безбедност Јуте 2020. године.

Како би се избегла иста ситуација, власти су у четвртак уклониле монолит из Неваде који је нелегално постављен на државном земљишту. Полиција је саопштила да се објекат сада налази на тајној локацији. Фотографије уклањања монолита показују велику рупу у земљи и арматуру која вири из објекта.

БОНУС ВИДЕО: