Он је дошао на припреме "орлова", који су од данас на окупу јер почиње највећа овогодишња мисија - Олимпијске игре "Париз 2024".

Списак је, подсетимо, објављен тачно пре две недеље, прошле седмице су кренули и факултативни тренинзи, а овог понедељка је почело "оно главно".

Селектор сребрних асова из Маниле Светислав Пешић окупио је "орлове" како би хзванично почели припреме за Олимпијске игре на којима ће Србија циљати висок пласман и једну од медаља, са Николом Јокићем на челу.

Управо је он и дошао данас на окупљање у једном познатом београдском хотелу, баш као и остали позвани играчи.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Ако за њега и нема дилеме, остаје да се види ко ће на крају од прелиминарног списка остати међу путницима за Лил, где ће се играти групна фаза Игара. Србија ће, поред селекције Јужног Судана и САД, играти и против најбољег тима са квалификационог турнира у Порторику, где, осим домаћина, наступају Мексико, Обала Слоноваче, Литванија, Италија и Бахреин.

Чекају се још три "реза"

СЕЛЕКТОР Србије Светислав Пешић је 10. јуна објавио списак од 16 кандидата за наступ на Олимпијским играма, али је и недавно поручио да Владимир Лучић ипак неће бити у финалном ростеру. Самим тим јасно је да је Пешићу преостало да направи три реза међу кандидатима: Василије Мицић, Алексеј Покушевски, Богдан Богдановић, Никола Јовић, Никола Јокић, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Душан Ристић, Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац и Урош Плавшић.

Ипак, пре него што се "орлови" посвете утакмицама у првој фази ОИ, имаће припреме које ће провести мало у Србији, а мало и у иностранству. Прве провере иза затворених врата су 5. и 7. јула против Холандије и Турске. Први званични пријатељски меч Србија ће играти 12. јула против Француске у Лиону на опроштају Тонија Паркера. Затим следи селидба у Абу Даби, где ће се "орлови" састати са Аустралијом 16. јула и репрезентацијом САД дан касније.

Након јаких провера екипа се враћа у Београд на дуел са Јапаном 21. јула у Београдској арени. Пут Лила, Србија креће 24. јула. Прва утакмица на Олимпијским играма за "орлове" ће бити судар са "дрим-тимом" из САД 28. јула (16.15), па затим три дана касније следи окршај са квалификантом у истом термину. Групну фазу репрезентација Србије ће затворити дуелом са Јужним Суданом трећег августа од 20 часова.

БОНУС ВИДЕО: