Фасцинантни детаљи из живота Алберта Ајнштајна објављени су у књизи “Еинстеин ат Хоме”, која садржи пет интимних интервјуа са Хертом Валдоу, научниковом кућном спремачицом, која је с њим и његовом породицом живела шест година у Берлину. Открила је мало познате чињенице које изненађују свакога.

Нобеловац и “отац” теорије релативности сваког јутра доручковао је пржена јаја и пио кафу без кофеина, а сматрао је да се због ових намирница боље памти.

Фото: Профимедиа

 

 

Валдоу је истакла и да је Ајнштајн волео реш печено месо и да је обожавао печурке.

Омиљени доручак славног физичара су била јаја, али заслађена медом, а ево како се припремају:

 

@forestfreshhoney Einstein had this for breakfast! Here’s how to make Einstein’s Eggs using our delicious Marri honey 🍯 #breakfastrecipes #honeyrecipe #fyp #einsteineggs #viral #foodideas #eggrecipe #forestfreshhoney #australianhoney #honey ♬ Yummy - Justin Bieber

 

Отопите пола кашичице путера у врелом тигању. Након што се загреје, разбијте у тигањ два свежа јајета и испеците по жељи. Пред крај, кад видите да су јаја довољно испржена, додајте кашичицу меда. Након што се мед истопи, померајте тигањ десно лево како би истопљени мед прелио печена јаја.

Ајнштајн је волео да их конзумира са свеже припремљеним пецивом. Пио је само кафу без кофеина и црни чај. А овај страствени пушач волео је и пунч од целера.

Фото: Профимедиа

 

 

Мрзео је енглеску кухињу

Ајнштајн је посетио Енглеску 1933. али није био импресиониран тамошњом кухињом. Назвао ју је “одвратном”.

“Све кувају у овчијој масти”, жалио се касније.

Међутим, обожавао је јагоде, и јео би их углавном са шлагом, а ту посластицу називао је “снег од јагода”, пише Стил.

БОНУС ВИДЕО: