Ведрана Рудан је шокирала регион вешћу да има рак, а сада је открила и о ком типу је реч и какве су прогнозе.

Фото: АТА имагес

 

Хрватска списатељица се огласила на друштвеним мрежама, а њени фанови су се неверицом прочитали њено саопштење.

- Јавила сам вам да имам рак, па ће вас сигурно занимати како се моја прича даље развијала...Мој рак је је*ено редак, зове се рак жучних каналића, чини ми се. Нисам прочитала ни отпусно писмо, ни тип, ни Интернет прогнозе. Додуше, негде сам налетела да од првих симптома до смрти имаш чак три месеца да превариш мужа, разбаштиниш децу или љубавника пошаљеш у ку*а*. И није неки рок. Само 5 одсто срећника може да се оперише. Та сам - написала је Ведрана, па описала како је прошла операција.

 

 

- Најпре сам отишла у Свету Неђељу да ми рак спале пре операције. Спалили су ми рак и џеп јер нисам "ушла у квоту". Најме, држава има споразум са том установом по коме одређени број Хрватица и Хрвата улази у "квоту". Остали или цркну од рака или им у помоћ ускоче пријатељи. Хвала пријатељи! Наравно да су повлаштени грађани ове земље у "квоти" и пре него добију рак али то знамо. Ја сам чак дознала и име лика који ме прекрижио иако тај податак нисам тражила. 
На неки сам начин почашћена што нисам део лоповске екипе којој ни рак ништа не може. Ту никако не мислим на многе болесне који су ипак ускочили иако нису хадезеовски гадови - истакла је изреволтирана Ведрана, која је потом отишла у приватну клинику на даље лечење, у којој, како је прецизирала раде "надљуди". 

Фото: ТВ Прва пpинтскрин

 

- Који је то осећај лежати у болници у којој је те ноћи Стипе Јадријевић, намерно му нећу набрајати титуле јер не пати од тога, са својом екипом једном човеку пресадио заборавила сам колико органа. Лежала сам у кревету, оперисана, остала сам без комада јетре и још неких комада и слушала како се у даљини деру неки Хрвати. Славили су победу Динама који је нешто освојио - описала је, уз сочне псовке ту ноћ Ведрана и констатовала да "разуздана гомила на челу с ретардираним политичарима слави рад длакавих ногу".

- Градоначелнику Загреба харизматичном попут куване, недепилиране овчје ноге није пало на крај ку**а опседнутога комадом коже да на Међународни дан трансплатираних на Тргу бана Јелачића развије заставе болница и ода почаст правим херојима такозване земље - навела је Ведрана и у даљем тексту жестоко поткачила опседнутост фудбалом.

- Не, не желим им поручити, дабогда вас или ваше оперирао Далић кад се разболите јер то ништа не би променило. За мене и стотине хиљада болесних и здравих паметних грађанки и грађана Хрватске лекари попут Стипе Јадријевића требало би да буду наши хероји. Додуше, кад год могу настојим бити објективна, па ћу и овај пут. И тај Јадријевић, и тај јунак над јунацима, заједно са својом екипом наравно, на мој ужас био је на утакмици у Берлину. Зашто ни богови нису савршени? - духовито је констатовала списатељица позната по бритком уму и оштром језику.