Кошаркашка легенда Драган Капичић напустио нас је у 76. години живота и за собом оставио супругу и два сина.

Док је један од Капичићевих наследника Стефан годинама уназад познат јавности као успешан глумац, о његовом брату Филипу мало се зна.

Супруга и мајка Драганове деце Слободанка Беба Жугић у бившој Југославији била је велика звезда и симбол лепоте, а онда се повукла из јавног живота.

Фото: Н. Параушић

 

 

Драган Капичић рођен у Београду као син шефа државне безбедности СФРЈ Јова Капичића, од ране младости показивао је невероватан таленат за кошарку.

Дуги низ година био је веран дресу кошаркашког клуба Црвена звезда, а играо је и за немачки Келн.

Небројено пута поносно је на терену представљао репрезентацију некадашње Југославије и тиме своје име записао у историју најдражег спорта земље која више не постоји.

Мада је своје срце несебично остављао на терену, никоме га за живота није поклонио - осим једној посебној жени.

 

 

Слободанка Беба Жугић била је југословенска глумица, вољена због свог талента и чувена по јединственој лепоти.

Дипломирала је на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, а глумила је у неким од култних остварења као што је хит телевизијска серија "Отписани".

 

 

Први сусрет лепе Бебе и славног спортисте догодио се на једном летовању, а Капичић је тада био у вези са другом девојком. Други пут срели су се у југословенској престоници и тај тренутак био је судбоносан.

– Не знам, никада нисам био заводник. У ствари, никада први нисам ни прилазио женама, једини начин да уђем у комуникацију с неком девојком био је да она мени приђе – започео је Драган причу о сусрету са супругом.

 

 

- Са мојом женом Бебом било је другачије. У време апсолутне популарности, послао сам јој поруку по једном другу, али није реаговала како сам очекивао. Није имала појма ко сам, јер је ниједан спорт није занимао. После неколико месеци, ипак ми је пришла. Било је то 1969, и од тада више никада се нисмо растали, додао је својевремено Капичић за Новости.

На то колико је њихова љубав била јака указује чињеница да је Беба заувек напустила своју каријеру како би се посветила породичном животу са једним од најуспешнијих кошаркаша тог времена.

- Она је напустила глумачку каријеру и ангажман у Атељеу да би била са мном у Загребу где никога није познавала. Тамо сам служио војску, тешко сам то поднео. Од првих дана наше везе толико је била уз мене и имала потребу за мном, да ми то и данас значи готово абнормално - као смисао целог живота, истакао је једном приликом славни спортиста.

Драган и Беба у браку су добили два сина: Стефана и Филипа. Стефан Капичић познати је глумац који већ годинама живи и ради "преко океана" где гради своју холивудску каријеру.

Хрватском манекенком Иваном Хорват ожењен је од 2017. године и заједно имају два сина. Мада станују у Лос Анђелесу, познати глумац са супругом и децом, кад год им се укаже прилика, посећује своју примарну породицу у Београду.

За разлику од познатог брата Филип Капичић не бави се јавним послом и свој приватни живот скрива од радозналих очију јавности.

Браћа Капичић у причи својих родитеља имају звезду водиљу и узор како права љубав која са годинама не бледи треба да изгледа.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: