Глумац Михаило Миша Јанкетић оставио је неизбрисив траг у домаћој кинематографији маестралним бравурама које је стварао на сцени и пред камерама.

Ипак, иза славне каријере крије се и потресна прича о његовом одрастању. Једном приликом открио је невероватан детаљ из детињства.

Фото: В. Данилов

 

 

- Међутим, некако сам давно, давно поверовао у речи једне гатаре. Био сам дечкић, тек сам кренуо у школу. Тад ме је прихватила моја стрина, то ми је друга мајка, код ње сам живео. Ми имамо тамо, у околини, у брдима, чергаре, зовемо их Габи, Цигани, котлокрпе. Једног јутра сам затекао чувену гатару која је познавала моју стрину Иву - открио је Миша својевремено и додао:

- Хајде да ти гатам, тражила је од стрине. Дај да ти гатам овом детету, рекла је. Стрина је рекла - ајде, пусти. Гатара се загледала у мене. Онда је узела моју руку и преко длана ми ставила неки црвени конац и само овако га заклопила и рекла мојој стрини - Иве, благо теби, ти не знаш шта имаш. Па, ти имаш ово дијете. Знаш ли ти кад он порасте да у цијелој Југославији неће бити жене, ђетета, старца који га неће знати. Сви ће знати за њега. Биће познат у целој Југославији - а њене речи не само да су се оствариле, него и након његове смрти нема особе која није чула за чувеног Мишу Јанкетића.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: