Бивша председница Хрватске, Колинда Грабар Китаровић, у новом интервјуу за 24сата.хр открива детаље исхране захваљујући којој је успела да изгуби чак 30 килограма.

"Не бројим калорије, него пазим на гликемијски индекс хране. Не конзумирам никакав додат шећер и калорична пића. Додати шећер сам скроз избацила из исхране, а со и скроб сам смањила колико могу", каже Колинда Грабар Китаровић.

Такође конзумира велике количине маслиновог уља. Не практикује дијете са ниским уносом калорија. Намирнице богате "празним" калоријама мења храном богатиом хранљивим материјама, без обзира на број калорија, па тако помфрит замењује грчком салатом. Воли медитеранску кухињу

"Пуно разног приморског поврћа, бораније и грашка, пуно зеленог лиснатог и другог поврћа без или са мало скроба, пуно разних салата, риба, пилетине, орашастих плодова и семенки, обичног јогурта или кефира", каже бивша хрватска председница.

Црвено месо конзумира повремено. Иначе се труди да избегава хлеб, али то понекад уради када је на путовањима.

"Волим авокадо, али је код нас тешко пронаћи добар и довољно зрео авокадо. Пицу обожавам, али је ретко себи приуштим, само када сам напољу у добром друштву. Када наручим пицу, мора да буде пуна поврћа. Срећа да поврће и салате заиста обожавам и не могу без њих, као и без добре супе или чорбе", истиче Колинда Грабар Китаровић.

Трик којим смањује количину тестенина

"Врло мало тестенине помешам са резанцима од тиквице које сама направим. Мало их посолим да пусте воду, процедим и загрејем у тигању да остану хрскави и помешам са болоњез сосом. Обожавам и паштицаду, али само ону коју сама направим. Срећом је толико компликована и толико времена оде на њу, па то буде јако ретко, јер шта је паштицада без њоки?", каже Колинда Грабар Китаровић.

БОНУС ВИДЕО: