До овога је дошло након што се урушио подземни рудник. На фудбалском игралишту у граду Алтону, у Илиноису, створила се огромна рупа у земљи, односно вртача, и "прогутала" стуб расвете.

Догађај је снимила надзорна камера. Рупа је настала у 9:18 сати ујутро, а на крају је била широка 30 и дубока девет метара.

Затворена депресија, односно огромна рупа настала је због урушавања подземног рудника. За то је одговорна компанија "New Frontier Materials", рекао је за НБЦ Мајкл Хејнс, шеф градског одељења за паркове и рекреацију.

- На сву срећу, тада није било никога на игралишту, па нема повређених. Изгледа као из неког филма, зар не? Као да је експлодирала бомба - додао је Хејнс.

Служба за односе са јавношћу компаније "New Frontier Materials", која је власник рудника, издала је изјаву у којој каже да је погођено подручје осигурано.

- Нико није повређен у инциденту, о чему су обавештени званичници Управе за безбедност рудника (МСХА). Безбедност је наш приоритет. Сарађиваћемо с градским властима како бисмо што брже решили овај проблем.

БОНУС ВИДЕО: