Једно је од најпознатијих правила свадбеног бонтона гласи да гости не треба да носе бело. Међутим, проблем настаје кад младенци то изричито затраже.

Једна српкиња поделила је снимак позивнице за свадбу на којој је експлицитно наведено да гости не могу да носе бело. Овакво ограничење од стране младенаца изавало је праву дебату у јавности.

На друштвеним мрежама се повела права дебата о томе да ли треба да се носи бело на свадби, а у коментарима је било и више него подељеног мишљења.

"Мени би деловало да је гошћа у белом искомплексирана. Испуњава себи неостварени сан на туђој свадби","Опет би неко дошао у белом", " Боже свашта?! Од када се то одређује ко ће шта да носи и која боја сме да се носи? Ово са свадбама је отишло предалеко", били су само неки од коментара.

Традиционално је гостима “забрањено” да носе бело јер ће умањити фокус на младу, али шта се дешава ако млада нема белу венчаницу? Или одлучи да не носи хаљину уопште?

Поједини корисници сложили су се са тим да ово "неписано правило" и није баш толико заживело код нас.

Фото: Профимедиа

 

"Ако многи носе бело из незнања то значи да то неписано правило не постоји код нас и да није баш толико универзално", "Код нас није битно да ли носи бело на венчању као гост (чак ни млада није у обавези), обичај је у Северној Америци. Наравно ако неко то баш жели је океј".

Једна корисница поделила је своје искуство, а њено запажање насмејало је све.

"Позвани су на свадбу у јулу, не познајем ни младу, ни младожењу. Не иде се по младу, него право у ресторан. Лепше је кад је само млада у белом да се избегну забуне. Замислите буду још 4 жене у белом, па се смешкамо све док не видимо коју од њих ће пољубити младожења", написала је ова корисница.

БОНУС ВИДЕО: