Светој тајни крштења присуствовали су само поносни отац и мајка, њихов најстарији наследник Жељко и кум, који је дошао с Кипра.

Свети чин у крипти Светог великомученика цара Лазара обавила су два викарна епископа: ремезијански Стефан и јегарски Нектарије, новоизабрани владика британско-ирски. Владика Стефан је дугогодишњи духовник породице Ражнатовић, а како је однедавно изабран за старешину Подворја и представника Српске православне цркве у Москви, он је из руске престонице дошао како би учествовао у крштењу најмлађег Ражнатовића.

Како је Вељко одмах после рођења сина најавио да ће крштење бити обављено на велики српски празник - Видовдан, замолио је владику да и он дође за ту прилику у Београд, на шта је владика одмах пристао.

Фото: Инстаграм принтскрин/ac3isb4ck

 

 

- Драги наш Исаија Ражнатовићу, добро дошао у славну фамилију Ражнатовића. Велики те посао чека и слава... Мораћеш баш да се потрудиш да ту где си се родио будеш већи од великих предака! Ја знам да хоћеш - написао је неко чију је честитку Вељко објавио на свом Инстаграм профилу.

Подсетимо, иако је Исаија требало да се зове Илијан, он је на крају име добио по оцу Исаији, познатом игуману манастира Илиње из Шабачке епархије. Вељко је на овај начин хтео да искаже велико поштовање и захвалност овом монаху и духовнику, пошто је пре десетак година провео неколико месеци код њега у манастиру.

Боравећи тада у овој светињи у посту и молитвама, Вељко је помагао манастирској братији у свим пословима и дужностима. Посебно се био зближио са игуманом Исаијом, који му је несебично помогао својим саветима и молитвама, што боксер никад није заборавио.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: