Мала Доротеа из Грчке пливала је са родитељима на плажи Фарос код Посеидија на Халкидикију кад је настрадала. Градоначелница Касандреје Анастасија Халкија рекла је да је породица, коју је на плажи затекла изненадна летња олуја, изашла из мора кад је почела да пада киша, али да се онда време погоршало, јавља британски “Дејли мејл”.

- Било је много муња. То је она врста летње олује која обично не узрокује никакве проблеме – рекла је она.

Грчка “Прото тема” наводи да је породица почела да трчи ка свом ауту да избегне кишу, кад је гром ударио њихову ћеркицу. Тинејџерка је била свега на метар, метар и по, иза своје мајке, док је отац био даље од њих. Он је чуо удар грома и видео како му ћерка и жена падају на песак.

- Моје дете је пало и више није устало – рекао је очајни отац, додајући да би му и жена страдала да су се њих две држале за руке.

Полиција је рекла да је девојчица превезена у болницу, где је проглашена мртвом. Родитељи су неповређени у трагичном инциденту. Рођак девојчице је рекао да медицински истражитељ верује да је несрећу узроковала метална перла на Доротеином купаћем костиму, величине дугмета, преноси "Блиц".

Девојчица је сахрањена у уторак ујутро у Неа Мудањи на Халкидикију. Тело је положено у бели ковчег. Рођаци и Доротеине колеге из разреда дошле су на њен испраћај. Отац је описао Доротеу као одличну ученицу и добру спортисткињу. Она је за собом оставила два млађа брата.

Како наводи “Дејли мејл”, ово није једина скорашња трагедија у том подручју. Претходно се у недељу утопио 33-годишњи британски туриста док је ронио код олупине “Епаномија” у Солуну након што је запао у немирне воде.

БОНУС ВИДЕО: