Муфтија каже да оно што ми сви имамо као људи, јесте тај однос једних према другима.

- Тај однос према људима треба да буде заснован на правилима које Бог даје. А то су правила кад Бог каже - Нећете ући у рај ако не будете веровали, а нећете веровати ако не будете волели једни друге.

Мустафа каже да је пут љубави, уствари пут искушења.

- Овоземаљски живот није конципиран да буде рај, зато што мора да се покаже црно или бело. Нису исти ови што су стално на свом путу добри и желе да мире између себе људе и они који стално желе да лихваре и да нас све искориштавају.

У Курану пише "да ће од пријатеља других вера најбоље наћи међу хришћанима", а муфтија је испричао како је његов отац, дугогодишњи београдски муфтија, Хамдија Јусуфспахић, једном приликом овај цитат показао покојном Патријарху Павлу.

- Када су у цркви Невски, пре рата, њих двојица имали мировни договор, мој отац му је показао шта у Кур'ану пише: да ћете најбоље пријатеље наћи међу хришћанима. Они имају монахе међу собом који се не охоле, и када говорите о јединству Божјем, видите им сузу побожности у њиховом оку. Патријарх се тада изненадио и питао да ли то одувек пише у Кур'ану. Хоћу да вам кажем, ми се слабо познајемо. Није Бог нас дао једне другима да се убијамо и да убијамо једни другима децу и будућност. Нама свим треба мир.

- Ја молим моју браћу у Босни и молим моју браћу Србе да нађу заједничку реч. То је оно за шта смо овде, то је мисија коју морамо да положимо.

БОНУС ВИДЕО: