Muftija kaže da ono što mi svi imamo kao ljudi, jeste taj odnos jednih prema drugima.

- Taj odnos prema ljudima treba da bude zasnovan na pravilima koje Bog daje. A to su pravila kad Bog kaže - Nećete ući u raj ako ne budete verovali, a nećete verovati ako ne budete voleli jedni druge.

Mustafa kaže da je put ljubavi, ustvari put iskušenja.

- Ovozemaljski život nije koncipiran da bude raj, zato što mora da se pokaže crno ili belo. Nisu isti ovi što su stalno na svom putu dobri i žele da mire između sebe ljude i oni koji stalno žele da lihvare i da nas sve iskorištavaju.

U Kuranu piše "da će od prijatelja drugih vera najbolje naći među hrišćanima", a muftija je ispričao kako je njegov otac, dugogodišnji beogradski muftija, Hamdija Jusufspahić, jednom prilikom ovaj citat pokazao pokojnom Patrijarhu Pavlu.

- Kada su u crkvi Nevski, pre rata, njih dvojica imali mirovni dogovor, moj otac mu je pokazao šta u Kur'anu piše: da ćete najbolje prijatelje naći među hrišćanima. Oni imaju monahe među sobom koji se ne ohole, i kada govorite o jedinstvu Božjem, vidite im suzu pobožnosti u njihovom oku. Patrijarh se tada iznenadio i pitao da li to oduvek piše u Kur'anu. Hoću da vam kažem, mi se slabo poznajemo. Nije Bog nas dao jedne drugima da se ubijamo i da ubijamo jedni drugima decu i budućnost. Nama svim treba mir.

- Ja molim moju braću u Bosni i molim moju braću Srbe da nađu zajedničku reč. To je ono za šta smo ovde, to je misija koju moramo da položimo.

BONUS VIDEO: