„Ма, не, не, никада нисам добио понуду коју нисам могао да одбијем. Нисам добио ту коњску главу у кревет, никада. Биле су само две понуде из Холивуда. Прва је била за један филм који се зове „Пеацемакер“ („Миротворац“), Џорџ Клуни и фантастична глумица и жена, Никол Кидман. Нисам могао да то радим“, рекао је Мики Манојловић, пренео је РТС, и додао:

Фото: Н. Скендерија

 

 

„То је било велика улога. Значи, згодна фантастична ЦИА хвата лудог Балканца у задњем тренутку и тако даље. Да вам не причам детаље тога. Кад смо разговарали о томе, они су стално тражили мотивацију која ће се ипак завршити некаквим реалистичним завршетком. И кад смо говорили о томе, они су стално говорили: „Па добро Мики, зашто ви тражите… Ово је фикција, ово је фикција'“, рекао је Манојловић и наставио:

Фото: Профимедиа

 

 

„Ако је фикција, онда нек дигне ту зграду Уједињених нација у ваздух, ако је фикција. А знате ко то у Холивуду ради? Тарантино то стално ради. Он оживи Хитлера и убије га. И Геринга… Игра се са тиме на један начин који није игра само, него који има велики симболизам и који има значај, и који има уметнички ниво“, рекао је Мики Манојловић.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је објаснио зашто је одбио улогу.

„Али то није разлог зашто сам одбио. Јер ја нисам могао да зарађујем толике паре, што су ми замерили моји најближи, на крви народа Федеративне Републике Југославије“, навео је славни глумац.

(Нова)

БОНУС ВИДЕО: