На деветој седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, која је одржана данас, чланови Одбора усвојили су оставке које су на функцију народног посланика поднели Владимир Орлић, Ивана Николић и Рејхан Куртовић, наводи се на сајту Скупштине Србије.

Одбор је утврдио да је наступио случај из члана 131. став 2. тачка 6) Закона о избору народних посланика, у коме се подношење оставке наводи као један од разлога за престанак мандата народном посланику и предложио Народној скупштини да констатује престанак мандата именованим народним посланицима.

Чланови Одбора су размотрили захтев народних посланика Бориса Бајића, др Бранка М. Вујковића и Николе Лазића, и дали позитивно мишљење за обављање друге јавне функције.

Размотрена су и обавештења генералног секретара о изрицању мера одржавања реда на Другој седници Првог редовног заседања, одржаној 24. маја 2024. године.

Одбор је размотрио Решење Републичке изборне комисије о додели мандата народној посланици Александри Томић ради попуне упражњеног посланичког места у Народној скупштини од 1. јула 2024. године.

Седници је председавао председник Одбора Миленко Јованов, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Бојан Торбица, Зоран Стојановић, Горан Милић, Марко Милошевић, др Драгана Ракић, Бранко Лукић, Игор Јакшић, Дане Станојчић, Бранимир Јовановић, проф. др Милољуб Албијанић, Јелена Милошевић, Урош Ђокић, Стефан Јанић, Оља Петровић, Александар Југовић и Стефан Китановић.

БОНУС ВИДЕО: