Како преносе тамошњи медији, хитна помоћ је реаговала на лице места у 15 часова, док је пуцњави претходила свађа. Према првим информацијама, жртва је био зеленаш који је убијен испред своје залагаонице, али су медији демантовали наводе и навели да је жртва мушкарац који је дошао и напао власнике наведене залагаонице.

Према речима Димитра Кангаљијева, главног секретара Министарства унутрашњих послова, преминули, који је пронађен мртав на лицу места, имао је кривични досије са 11 различитих кривичних дела, укључујући крађу и изазивање телесних повреда. Први извештаји показују да је власник залагаонице поседовао легално ватрено оружје, али још нема информација о оружју починиоца.

Жртва и нападач се познавали од раније

На лицу места су пронађена и два рањена мушкарца, од којих је 22-годишњи младић превезен у најближу болницу са раном у грудима, док је други мушкарац (37) задобио прострелну рану у бутини, и тренутно се налази у тешком стању.

Директор софијске полиције Љубомир Николов открио је да су се жртва и нападач међусобно познавали и да су имали богату криминалну историју.

Упркос сукобу, нико није побегао са места злочина.

БОНУС ВИДЕО: