Kako prenose tamošnji mediji, hitna pomoć je reagovala na lice mesta u 15 časova, dok je pucnjavi prethodila svađa. Prema prvim informacijama, žrtva je bio zelenaš koji je ubijen ispred svoje zalagaonice, ali su mediji demantovali navode i naveli da je žrtva muškarac koji je došao i napao vlasnike navedene zalagaonice.

Prema rečima Dimitra Kangaljijeva, glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, preminuli, koji je pronađen mrtav na licu mesta, imao je krivični dosije sa 11 različitih krivičnih dela, uključujući krađu i izazivanje telesnih povreda. Prvi izveštaji pokazuju da je vlasnik zalagaonice posedovao legalno vatreno oružje, ali još nema informacija o oružju počinioca.

Žrtva i napadač se poznavali od ranije

Na licu mesta su pronađena i dva ranjena muškarca, od kojih je 22-godišnji mladić prevezen u najbližu bolnicu sa ranom u grudima, dok je drugi muškarac (37) zadobio prostrelnu ranu u butini, i trenutno se nalazi u teškom stanju.

Direktor sofijske policije LJubomir Nikolov otkrio je da su se žrtva i napadač međusobno poznavali i da su imali bogatu kriminalnu istoriju.

Uprkos sukobu, niko nije pobegao sa mesta zločina.

BONUS VIDEO: