Бане Бојанић вратио се на сцену после паузе дуге две деценије, те први пут испричао детаље који су интригирале читаву јавност више од 20 година.

ФОТО: Антонио Ахел/АТАИмагес

 

Бојанић је проговорио о свом односу са земунским кланом и Душаном Спасојевићем и Милетом Луковићем.

Како је рекао, тих година био је веома популаран, а проблема није имао јер је са свима био добар и имао коректан однос

- Нисам имао проблема јер сам са свима био добар. Али нисам волео да певам кад ме зову ти момци из тог времена јер знам ко ће све ту да буде, плашио сам се да не залута неки метак. Некада сам успевао да нађем изговор, некада не. Нисам могао да кажем : "Нећу", па да ме шамарају по Београду. Мораш да идеш, нема шта - присетио се Бане Бојанић.

Фото: МУП

 

На дан кад је убијен тадашњи премијер Зоран Ђинђић и када је на телевизији објављена потерница за свим "земунцима", Шиптар и Кум су прво позвали Бојанића:

- Звали су ме. После пар дана кад се све то десило, назвали су ме еуфорично говорећи: "Нисмо ми криви, нисмо то били ми". Ја сам прво прекинуо везу. Онда му кажем: "Јеси ли ти луд, тражи те цела држава, ти зовеш мене?". Он ми каже: "Ја теби верујем, само да нас одвезеш до Суботице. Ми нисмо... Доказаћемо". Ја кажем: "Какава бре црна Суботица?!" Био сам са друштвом поред Кеја, само сам бацио телефон у Дунав.

Продао сам ауто Спасојевићу

Бојанић је једном приликом испричао како је упознао Душана Спасојевића.

- Деведесетих година, када сам био у јеку популарности, неко ме је назвао, не знам ни како су се представили, и рекао да дођем да им певам. Тада сам упознао Душана, али осталих се не сећам. Верујте да не знам ко је још био. Било је много људи, забава је била у питању - рекао је певач и додао:

- После тога, неко ми је рекао за кога сам певао. Видео сам да се баве чудним пословима, али дошао сам да урадим свој посао јер је наступ већ било уговорен. После сам пробао да ескивирам Душана, који ме је много пута звао да певам. Одбијао сам га мислећи да ће да одустане, али он је рекао да одаберем дан у години када мени одговара. Једном приликом је изразио жељу да купи мој ауто и продао сам му. Тада су били еври, нису биле марке. Али долазио сам нормално у Србију да обилазим породицу, нисам имао проблеме ни због кога - објаснио је Бојанић, а како се писало Спаосјевићу је продао скупоцени "ферари" вредан 200.000 евра.

Ало!/Информер