Свештеник је изразио запрепашћење чињеницом да су пљачке постале учестале чак и усред дана, док су радници били присутни на њиви. Истакао је да су викендице, кућице за наводњавање и пумпе за воду постале мета лопова, те да је ситуација постала неподношљива.

Поповић је истакао да се организовао заједно са комшијама како би пронашли лопова.

Нагласио је да је неопходно организовати комшијске патроле како би се заштитила имовина и очувала безбедност у заједници.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Отац Предраг Поповић

 

Уз изражавање захвалности што су на време открили покушај пљачке, свештеник је истакао како су деца и породица поново прошли кроз трауматично искуство. Деца су се уплашила, а породица се поново суочава са емотивним искушењима. Поповић је нагласио да су одлучили да се сами организују и да нису контактирали полицију, већ су се ослонили на солидарност и заједничку акцију комшилука.

- После обијања и пљачкања нашег црквеног стана на реду је воћњак. Ни сам не знам зашто сам вечерас отишао на плантажу после бденија, али сам изгледа отишао у право време. Последњих недеља свима пљачкају викендице, кућице за наводњавање и краду пумпе за воду итд. У сред дана док има радника по њивама без икаквог стида и сакривања. Изгледа да ћемо морати да организујемо комшијске патроле јер ово нема смисла више. Јасне отиске прстију које су инспектори насли у мом стану још нису добили из Смедеревске лабораторије јер кажу да имају пуно посла. У међувремену су још многима обијени станови, куће и викендице. А што је најгоре што деца и породица поново пролазе кроз ово. Деца се плаше и стресирају. Таман смо их повратили после првог разбојништва кад оно опет. Богу хвала па смо наишли на време. Ујутру бих све затекао празно. Овај пут полицију нисмо ни звали. Сами смо се организовали, цео комшилук. Искушења, шта друго.. али ето, Бог нас чува... хвала му - написао је Поповић на Инстаграму.

БОНУС ВИДЕО: