Страна туристкиња снимила је мистериозно леђно пераје надомак плаже у хрватском летовалишту Водице!

Снимак из хрватског летовалишта, који је за неколико дана на ТикТоку прегледало два милиона корисника, изазвао је велику полемику на друштвеним мрежама с обзиром на то да су многи уверени да је снимљена ајкула.

Жена је снимила леђна пераја која вире из воде док се виде и туристи који са мола гледају несвакидашњу сцену и не смеју да се приближе води. Многи су за сваки случај узели децу у руке.

Фото: ТикТок принтскрин/naaanshaaa

 

 

- Не, не, не иди у воду, то је беба морског пса - каже жена на енглеском..

Мало касније види се још једно леђно пераје.

- Има их двоје - додаје жена.

Многи страхују да се на снимку виде ајкуле, међутим, за сада нема званичне информације о којој врсти се тачно ради.

Манда Папац, биолог из пулског акваријума, наводи да су модруљи стални становници Јадрана.

- Није необично да прилазе плажи. То су срамежљиве животиње које не нападају саме од себе и то поготово кад је у близини много људи. Из безбедносних разлога боље је макнути се од њих и не дирати их - наводи Папац и додаје да у Јадранском мору махом живе незреле женке.

Поједини корисници на друштвеним мрежама спекулишу да се на снимку виде делфин или туна. Други су пак навели да за сада желе да избегну купање у мору уз хрватску обалу.

Шокантна сцена, подсетимо, забележена је недавно на Јадрану код хрватског градића Трпња! На снимку се види како један риболовац храни из руке и мази младог модруља који се приближио чамцу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: