Оли Воткинс одвео је Енглезе у друго узастопно финале на Европском првенству, где ће за титулу играти против Шпаније у недељу од 21.00 сат у Берлину.

- Никада нисам мислио да ћу играти на ЕП за Енглеску. Очигледно можете да сањате, али ја сам увек био реалиста. Напорно сам радио да бих дошао до ове тачке и уживаћу у сваком тренутку. Не могу да те лажем и кажем да сам сањао о томе - рекао је Оли Воткинс после утакмице и додао:

- Очигледно је да је гол за Енглеску нешто невероватно. Нисам мислио да ц́у то урадити на оваквом турниру.

Али, пре девет година снажни нападач се озбиљно размишљао да ли треба да настави са фудбалом. Оли Воткинс, у то време момак од 18 година, носио је дрес екипе Вестон-Супер-Мер и голом је спасао тај тим испадања из конференције Југ. Укупно дао је десет голова у 24 утакмице те сезоне и спасао их испадања у шести ранг такмичења. Потом се вратио у Егзетер и тада га је кренуло.

Фото: Танјуг/АП

 

Године 2017. прешао је у Брентфорд за нешто више од осам милиона евра, чији је дрес носио пуне три сезоне. Када је експлодирао у дресу клуба из Лондона, под тренерском палицом Шпанца Унаија Емерија, то није промакло челницима Астон Виле. Испразнио је клуб из Бирмингема касу и у лето 2020. платио Олија Воткинса скоро 36.000.000 евра.

Ипак, једна много важна ствар десила се у животу Олија Воткинса у лето 2018. године, када је упознао лепу бринету Ели Алдерсон. Знао је да је она његовог живота. Она је само годину дана млађа од Олија и већ на првом састанку су се скапирали.

Лепа Ели Алдерсон је дизајнер по струци, али се у потпуности посветила свом драгом и деци. Пар заједно живи у Бирмингему, нису венчани.

Имају ћеркицу трогодишњу Амару Меј и једногодишњег сина Марлија. Занимљиво, Ели има сестру близнакињу Софију, а на друштвеним мрежама прати је више од 14.000 људи.

(Курир спорт)

БОНУС ВИДЕО: