Осуђен је на три године затвора, али никад није завршио иза решетака, јер је годину дана "робијао" у кућном притвору с електроничном наногицом којом је надзирано његово кретање, а добио је још две године условне казне. Ових дана дух тога случаја поновно је пуштен из боце, па сад затворска казна прети и његовој супрузи, певачици и моделу Карли Бруни.

Нова оптужница односи се на незаконито финансирање предизборне кампање милионима покојног либијског председника Моамера Гадафија у чему је своју улогу одиграла и Карла Бруни, која се на мети истражитеља нашла због прикривања доказа, утицаја на сведоке и злочиначког удруживања због преваре.

Фото: Профимедиа

 

Како ће се ствари даље развијати остаје да се види следеће године, за кад је заказан почетак суђења, али сигурно је да супружници, који су мета истражитеља већ пуних 14 година, овог лета проживљавају најтеже дане. 

Њихова љубавна прича почела је као у бајци, у новембру 2007. кад је Карлу Бруни с тадашњим француским председником на вечери упознао заједнички пријатељ. Како је она касније изјављивала, од тог сусрета није очекивала ништа, поготово зато што је Саркози био конзервативни политичар за ког она никад не би гласала.

Ипак, хемији која се међу њима на првом сусрету осећала, једноставно није одолела. Само седам недеља касније већ је била удата жена - Саркози и Бруни венчали су се 2. фебруара 2008. у Јелисејској палази, службеној резиденцији француског председника. Њему је то био трећи, а њој први брак.

Фото: Танјуг/АП

 

- Била је то љубав на први поглед. Нисам мислила да ми се тако нешто лудо може догодити у четрдесетима, али, ето, тако је испало - испричала је Карла Бруни у разговору с колегицом Наоми Кембел. Захваљујући браку са Саркозијем, ова рођена Италијанка напокон је добила и француско држављанство, а 19. октобра 2011. у познатој паришкој клиници родила им се ћерка Ђулија.

Као француска прва дама свој је уред до 2012. имала у источном крилу Јелисејске палате, а на службеним пријемима, државничким вечерама и путовањима носила је ођећу коју је за њу креирао Џон Галијано, креативни директор француске модне куће Диор. У историју се уписала и као прва прва дама чији је фотографски акт продан на аукцији у у вријеме мандата, а фотографија с почетка 90-их постигла је цену од 97 хиљаду долара.

Слику можете погледати ОВДЕ.

Сви ови догађаји само су допринели њеној слави и интересовању француске и светске јавности, па се Карла Бруни преко ноћи претворила у светску икону. Пуног имена Карла Гилберта Бруни Тедески рођена је 23. децембра 1967. у Торину као треће и најмлађе дете у браку концертне пијанисткиње Марисе Борини и индустријалца и композитора Алберта Брунија Тедескија. Карлина мајка је, тек када је одрасла, признала да је њен биолошки отац заправо Маурицио Ремерт, класични гитариста, са којим је била у ванбрачној вези шест година. Када су се упознали 1966. године, Мариса Борони је била седамнаест година старија од свог 19-годишњег љубавника.

Фото: Танјуг/АП

 

Породица се преселила у Француску 1975. јер су родитељи одлучили да заштите децу од киднаповања, што је тада био популаран метод уцене богатих бизнисмена од стране радикалних група у Италији. Иако је уписала студије архитектуре у Паризу, Карла никада није дипломирала, јер се као 19-годишњакиња посветила моделингу, а крајем 90-их и певачкој каријери.

Била је позната и као фатална заводница због које је "главу изгубио" легендарни музичар Ерик Клептон, а била је и у вези са рокером Миком Џегером, фронтменом Ролингстонса, и глумцима Винсентом Перезом и Кевином Костнером. Почетком деведесетих причало се о њеној наводној афери са Доналдом Трампом, а 2001. године са француским филозофом Рафаелом Ajховеном добила је сина Орелијена. Иако су медији писали да је Карла Бруни била љубавница Рафаеловог оца Жан-Пола Ajховена, она је њихов однос дефинисала као пријатељски и искључиво - платонски.

Фото: Танјуг/АП

 

У сваком случају, Карла Бруни се последњих година поново посветила музици, а Никола Саркози ради као консултант, вредно ради и изузетно се труди да остане у форми како би и даље могао да држи корак са супругом.

(Глориа.хр)

БОНУС ВИДЕО: