Osuđen je na tri godine zatvora, ali nikad nije završio iza rešetaka, jer je godinu dana "robijao" u kućnom pritvoru s elektroničnom nanogicom kojom je nadzirano njegovo kretanje, a dobio je još dve godine uslovne kazne. Ovih dana duh toga slučaja ponovno je pušten iz boce, pa sad zatvorska kazna preti i njegovoj supruzi, pevačici i modelu Karli Bruni.

Nova optužnica odnosi se na nezakonito finansiranje predizborne kampanje milionima pokojnog libijskog predsednika Moamera Gadafija u čemu je svoju ulogu odigrala i Karla Bruni, koja se na meti istražitelja našla zbog prikrivanja dokaza, uticaja na svedoke i zločinačkog udruživanja zbog prevare.

Foto: Profimedia

 

Kako će se stvari dalje razvijati ostaje da se vidi sledeće godine, za kad je zakazan početak suđenja, ali sigurno je da supružnici, koji su meta istražitelja već punih 14 godina, ovog leta proživljavaju najteže dane. 

NJihova ljubavna priča počela je kao u bajci, u novembru 2007. kad je Karlu Bruni s tadašnjim francuskim predsednikom na večeri upoznao zajednički prijatelj. Kako je ona kasnije izjavljivala, od tog susreta nije očekivala ništa, pogotovo zato što je Sarkozi bio konzervativni političar za kog ona nikad ne bi glasala.

Ipak, hemiji koja se među njima na prvom susretu osećala, jednostavno nije odolela. Samo sedam nedelja kasnije već je bila udata žena - Sarkozi i Bruni venčali su se 2. februara 2008. u Jelisejskoj palazi, službenoj rezidenciji francuskog predsednika. NJemu je to bio treći, a njoj prvi brak.

Foto: Tanjug/AP

 

- Bila je to ljubav na prvi pogled. Nisam mislila da mi se tako nešto ludo može dogoditi u četrdesetima, ali, eto, tako je ispalo - ispričala je Karla Bruni u razgovoru s kolegicom Naomi Kembel. Zahvaljujući braku sa Sarkozijem, ova rođena Italijanka napokon je dobila i francusko državljanstvo, a 19. oktobra 2011. u poznatoj pariškoj klinici rodila im se ćerka Đulija.

Kao francuska prva dama svoj je ured do 2012. imala u istočnom krilu Jelisejske palate, a na službenim prijemima, državničkim večerama i putovanjima nosila je ođeću koju je za nju kreirao DŽon Galijano, kreativni direktor francuske modne kuće Dior. U istoriju se upisala i kao prva prva dama čiji je fotografski akt prodan na aukciji u u vrijeme mandata, a fotografija s početka 90-ih postigla je cenu od 97 hiljadu dolara.

Sliku možete pogledati OVDE.

Svi ovi događaji samo su doprineli njenoj slavi i interesovanju francuske i svetske javnosti, pa se Karla Bruni preko noći pretvorila u svetsku ikonu. Punog imena Karla Gilberta Bruni Tedeski rođena je 23. decembra 1967. u Torinu kao treće i najmlađe dete u braku koncertne pijanistkinje Marise Borini i industrijalca i kompozitora Alberta Brunija Tedeskija. Karlina majka je, tek kada je odrasla, priznala da je njen biološki otac zapravo Mauricio Remert, klasični gitarista, sa kojim je bila u vanbračnoj vezi šest godina. Kada su se upoznali 1966. godine, Marisa Boroni je bila sedamnaest godina starija od svog 19-godišnjeg ljubavnika.

Foto: Tanjug/AP

 

Porodica se preselila u Francusku 1975. jer su roditelji odlučili da zaštite decu od kidnapovanja, što je tada bio popularan metod ucene bogatih biznismena od strane radikalnih grupa u Italiji. Iako je upisala studije arhitekture u Parizu, Karla nikada nije diplomirala, jer se kao 19-godišnjakinja posvetila modelingu, a krajem 90-ih i pevačkoj karijeri.

Bila je poznata i kao fatalna zavodnica zbog koje je "glavu izgubio" legendarni muzičar Erik Klepton, a bila je i u vezi sa rokerom Mikom DŽegerom, frontmenom Rolingstonsa, i glumcima Vinsentom Perezom i Kevinom Kostnerom. Početkom devedesetih pričalo se o njenoj navodnoj aferi sa Donaldom Trampom, a 2001. godine sa francuskim filozofom Rafaelom Ajhovenom dobila je sina Orelijena. Iako su mediji pisali da je Karla Bruni bila ljubavnica Rafaelovog oca Žan-Pola Ajhovena, ona je njihov odnos definisala kao prijateljski i isključivo - platonski.

Foto: Tanjug/AP

 

U svakom slučaju, Karla Bruni se poslednjih godina ponovo posvetila muzici, a Nikola Sarkozi radi kao konsultant, vredno radi i izuzetno se trudi da ostane u formi kako bi i dalje mogao da drži korak sa suprugom.

(Gloria.hr)

BONUS VIDEO: