На снази је упозорење на изражен топлотни талас у Србији, тако се у другој декади јула наставља јак топлотни талас са максималним температурама од 35 до 40 степени и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Након 17. јула на северу Србије, а од 20. јула у свим крајевима мањи пад температуре за око пет степени. Упркос мањем освежењу, са великом вероватноћом ће се продужити период са тропским данима а у већим урбаним срединама и тропским ноћима уз дефицит падавина.

Временска прогноза за Београд

У Београду ће данас бити сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 21 до 26 степени, а највиша око 38 степени.

Временска прогноза за Србију

У Србији у следећих седам дана до 19. јула биће претежно сунчано уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 степена Целзијуса и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Уз локални развој облачности, изолована појава пљуска и грмљавине могућа је у недељу 14. јула, а затим од среде 17. јула, када се у северним крајевима очекује и мањи пад температура за око пет степени.

У Београду ће у наредних седам дана такође бити претежно сунчано уз највишу дневну температуру од 37 до 40 степени Целзијуса и уз тропске ноћи. Након 17. јула мањи пад температуре за око 5 степени.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: