Са неизмерним жаљењем јављамо да је према незваничним информацијама које смо добили из Хитне помоћи, осамнаестогодишњи младић преминуо у Клиничком центру Војводине након што је претходно пронађен без свести на Варадинском мосту. Тачан узрок смрти биће познат након званичног извештаја, а сумња се да је у питању прекомерна употреба различитих врста наркотика.

Упућујемо наше најискреније саучешће породици и пријатељима преминулог и наше мисли су сада са њима. EXIT фестивал се од свог оснивања снажно залаже против било какве употребе наркотика, на фестивалу и током целе године реализујемо низ едукативних кампања и активности на пољу превенције и ширења свести о штетном дејству дроге и наставићемо још јаче да делујемо у том правцу.

Друштво у целини мора да учини максималне напоре како би едуковало младе, и усмерило их у правцу здравијих животних одлука. Поред кампања које говоре о штетним последицама конзумирања психоактивних супстанци, потребно је донети одговарајућа законска решења како би се овај проблем на адекватан начин смањио на минимум. Употреба наркотика, као и алкохола и дуванских производа, дигитална зависност, коцкање, те све присутније потешкоће када је у питању ментално здравље младих су само неки од огромних проблема који захтевају правовремени и континуирани одговор свих чиниоца.

EXIT фестивал

БОНУС ВИДЕО: