Sa neizmernim žaljenjem javljamo da je prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz Hitne pomoći, osamnaestogodišnji mladić preminuo u Kliničkom centru Vojvodine nakon što je prethodno pronađen bez svesti na Varadinskom mostu. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon zvaničnog izveštaja, a sumnja se da je u pitanju prekomerna upotreba različitih vrsta narkotika.

Upućujemo naše najiskrenije saučešće porodici i prijateljima preminulog i naše misli su sada sa njima. EXIT festival se od svog osnivanja snažno zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu.

Društvo u celini mora da učini maksimalne napore kako bi edukovalo mlade, i usmerilo ih u pravcu zdravijih životnih odluka. Pored kampanja koje govore o štetnim posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci, potrebno je doneti odgovarajuća zakonska rešenja kako bi se ovaj problem na adekvatan način smanjio na minimum. Upotreba narkotika, kao i alkohola i duvanskih proizvoda, digitalna zavisnost, kockanje, te sve prisutnije poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje mladih su samo neki od ogromnih problema koji zahtevaju pravovremeni i kontinuirani odgovor svih činioca.

EXIT festival

BONUS VIDEO: