Водитељка на сваком месту привлачи пажњу елеганцијом и харизмом, те су јој приписали лепоту анђела, једне од најлепших природних жена. 

Драгана је рођена у Сарајеву, а из тог града се преселила у Београд са породицом кад је имала пет година. У Београду је завршила Зуботехничку школу и маштала да буде стоматолог. Ипак околности су биле другачије, те уписује и завршава Факултет за културу и медије, а затим је одбранила мастер радове Унесцо катедре за културну политику и менаџмент на Универзитету уметности у Београду, на тему "Улога јавног медијског сервиса у очувању, промоцији и креирању културног наслеђа".

То није све Косјерина се од 17 године бавила и манекенством. 2004. године освојила је титулу Мисс Теен и постаје модел агенције "Моделс".

Са продуцентом Савом Јовановићем са којим је сада сарађивала док се бавила манекенством излази први пут пред камере.Снимила је пилот за емисију "Музичка топ листа", што је охрабрује да конкурише за лице на спортској телевизији "Спорт клуб". Тамо су препознали њен таленат, а тако је почела и њена прича у телевизијским  водама. Пре седам година прелази на Јавни сервис, где је сазрела, а у својој каријери водила је велики број емисија различитих формата, међу којима су "Јутарњи програм", "Недељно поподне" шоу програм "Ја могу све", Беовизију 3 сезоне заредом и друге.

Бављење латиноамеричким плесом јој је помогло да се снађе на телевизији.

-Одмалена сам показивала склоност ка јавном наступу, ишла сам на глуму, у музичку школу, такмичарски се бавила латиноамеричким плесом... Многе изненади када виде како се сналазим на сцени шоу-програма, а истина је да су све те активности саставни део мог живота, само не говорим често о томе. Истина је да се захваљујући плесу и моделингу комотније осећам на сцени, међутим није то једина предност. Манекенство ме је, наиме, научило да то што ми је природа дала лепоту не значи превише. Да ми то неће отворити врата успеха и да ће увек постојати неко лепши ко ће пре мене кроз њих проћи. Као врло млада, већ са 17 година, схватила сам да се моја вредност не може огледати само у томе какве су ми очи или коса - испричала је својевремено за "Сторy" Косјерина.

Водитељка се осврнула и на коментар да могу да је ставе на клисту једне од најлепших жена: 

-Кажу - лепота је у оку посматрача. Уистину је тако. Неко сматра да треба да се нађем на листи најлепших, неко не... Мени такви комплименти могу да годе, али не утичу на то како ја процењујем и доживљавам себе. Физички изглед никада није био мој главни адут, сви људи који ме познају знају да нисам оптерећена естетиком, те да сам много више труда уложила у остале аспекте личности. Годинама сам чекала да људи почну више да примећују моју вештину и професионалност, дочекала сам то и сасвим сам задовољна. Упркос популарном ставу, не мислим да је пут лепих жена много тежи, јер сваки човек са собом носи своје бреме и изазове - закључила је за Информер.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО: