Специјални ронилачки тим јединице Жандармерије пронашле у и извукле из опасног за купање Крајковачкој језера тело Игора В. из села Каменица код Ниша.

Трагедија се догодила у недељу око 16 часова, када је Игор, упркос томе што није знао да плива, одлучио да рони у овом мутном језеру. Према речима његовог брата Бојана, заронио је једном и успешно изронио, па је одлучио да то уради поново. Тај други пут био је кобан за Игора.

"Видели смо натпис да је забрањено купање, али нико од нас није знао да плива, само смо се брчкали у плићаку и нисмо мислили да је то толико опасно", рекао је неутешни брат Бојан.

Каже да нису могли да му помогну јер нису ни наслутили да се нешто догодило испод воде.

"Није било ни мехурића, ничега. Ми смо гледали, тражили га када смо видели да није изашао из воде, али ништа нисмо видели", рекао је Бојан.

У Игоровом селу сви су потресени овом трагедијом. Говоре нам да је био добар младић, да је доста радио како би обезбедио бољи живот.

"То је момак који никада није направио ни један проблем у селу. Увек поштен, уљудан. Имао је нешто стоке и вредан је момак, радан. Ту је по селу помагао свима за дневницу. Претежно грађевину је радио. Прошао сам поред њихове куће, стварно једна велика туга нас је погодила", каже комшија Драган Ринчић.

О проналаску тела обавештено је Више јавно тужилаштво у Прокупљу, које је овлашћено да наложи обдукцију.

Крајковачко језеро готово сваке године одузме неки живот јер је вода варљива и у самом језеру постоје струје које лаку могу да одвуку и најбоље пливаче. То је вештачка акумулација из 1986. године када је на језеру направљена брана. На самом језеру постоји више натписа који упозоравају грађане да је ту забрањено купање.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: