У пуцњави која се догодила у селу Тополница код Мајданпека убијен је брачни пар Раде и Румена Ј. Њихов зет, Сенад Николић, каже да је за трагедију чудо док је био на послу. Он са супругом Емануелом, ћерком страдалих људи, живи у оближњем месту Рудна глава.

"Како ми је жена рекла, они су били на салашу да гасе неки пожар. Ја не знам да ли су они били у свађи са човеком који их је убио. Знам само да имају салаш до салаша. Знам само да је човек старији. И ја и супруга и даље не верујемо да су њени родитељи убијени", рекао је Николић.

Подсетимо П.П. (89) убио је Румену и Радета Ј, док је у пуцњави један мушкарац рањен. Наводно, свађа нападача и комшија избила је око пожара, а потом је деда упуцао брачни пар с леђа. Рањени човек трчао је пет километара од поља до села како би тражио помоћ. Он је одмах збринут у Дому здравља у Доњем Милановцу, а потом је пребачен у општу болницу у Бору и у стабилном је стању. Како се незванично сазнаје, у пуцњави има још рањених.

Полиција је на терену, потрага за убицом је у току. Брдо које се налази изнад салаша где се догодила пуцњава и где се, претпостављају, убица крије, зове се Краку Вејење. У потрагу са убицом укључиле су се и хеликоптерске јединице МУП. Пуштен је и дрон са термовизијском камером нудући да је ноћ већ пала, а терен, где би могао да се сакрије убица, непрегледан и обрастао шумом.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: