Једна од најлепших глумица света Моника Белучи открила је како носи прелепе успомене из периода боравка у Србији када је са Емиром Кустурицом снимала "Млечни пут".

Заводљива Италијанка проговорила је о овој сарадњи не скривајући емоције. Наиме, она се појавила у оквиру 64. издања "Глобо доро" за најбоља дела у области филма у Риму добила награду за животно дело. Глумица је том приликом открила шта јој прво падне на памет када чује "Србија".

- Одмах се сетим једног од мојих најлепших кинематографских искустава, а то је "Млечни пут" Емира Кустурице, рекла је глумица у интервјуу за РТС.

Фото: Профимедиа

 

 

Моника је додала да јој је снимање тог филма било дивно искуство.

- Била сам дивно прихваћена. То је прелепа, љубавна прича две одрасле особе која нема везе са годинама већ са енергијом. Срела сам људе са којима се и данас чујем, постали су моји пријатељи, било је то предивно пословно и приватно искуство, рекла је Белучијева.

Моника је скромно открила како се осећа када је називају дивом:

- Дива. Искрено, не знам да ли верујем у ту реч данас, мислим да та реч припада прошлости јер данас постоји и превише начина да се види једна глумица, пре је било могуће рећи за некога да је дива јер ко је некада глумио у филмовима стварао је одређену дистанцу са публиком које данас нема, рекла је за поменути медији.

Фото: Профимедиа

 

 

Овако је Слобода Мићаловић говорила о сарадњи са Моником Белучи

Глумица Слобода Мићаловићи открила занимљивост о филму На млечном путу где је играла раме уз раме са светском звездом Моником Белучи.

Фото: АТА имагес

 

 

- Првобитно је то требало да буде један мали, камерни филм и онда је Емир кренуо да расписује сценарио. Требало је да играм Моникину улогу, у једном тренутку ме Емир позвао и рекао: "Извини, али заиста мора она да игра, нема ко осим ње". Прво сам била мало збуњена и тужна, али онда сам рекла "ако губим, нека то буде од Монике Белучи, говорила је својевремено Слобода.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: