Новак не крије да је свестан грешака у њиховом васпитавању деце.

Фото: Профимедиа

 

- Ми видимо грешке, има их стварно пуно. Грешка није размазити дете. Доста ствари је врло субјективно - казао нам је Ђоковић недавно, па је Јелена проговорила о несугласицама у кући.

- Наравно да Новак и ја имамо и слагања и неслагања, то је природно у здравом односу. Ми волимо када наша деца виде да се ми не слажемо да науче како на здрав начин конфликт може да се разреши. Конфликта ће увек бити - рекла је Јелена.

Фото: Профимедиа

 

- Не слажемо се у свему. Као што је рекла Јелена, то је нормална појава у једној породици. Додао бих само још једну ствар, када смо постали родитељи... Родитељи некако оживљавају то како су се њихови родитељи према њима понашали. Како смо ми провели детињство, како смо ми васпитавани и просто то је некако укорењено у наш генетски код и онда се то одражава на наш начин родитељства. Наравно да је битно имати свест о томе да будемо још бољи него што су то били наши родитељи према нама. Наравно, сви ми волимо наше родитеље и они у датом тренутку раде најбоље што могу - истакао је Ноле тад.

"На грешкама се учи"

- Разговор на ову тему има за сврху да се продубе разговори на тему родитељства и наравно трауме. Сваки родитељ зна најбоље за своје дете, али је потребно бити отвореног срца и ума и послушати људе који су стручни из те области са жељом да се нешто ново научи и примени. Грешке сви правимо, на њима се учи. Битна је посвећеност и пажња која се на крају придаје деци - закључио је за "Блиц".

Блиц