После ведрог и емоцијама богатог јула долази једнако миран август, који почиње младим Месецом у Лаву 4. августа и преласком Меркура у ретроградну фазу. Тако ће на небу бити три планете у ретроградном кретању, јер ће се у јулу "у прошлост" вратити и Сатурн и Нептун.

Ретроградни Меркур почец́е 5. августа 2024. и завршиће се 28. августа 2024. године.

Фото: Профимедиа

 

 

Шта ће донети ретроградни Меркур у августу 2024?

Када је планета у ретроградном кретању, метафорички тражи од нас да обратимо пажњу на једну област живота. Пошто ће овог пута Меркур бити ретроградан у знацима Девице и Лава, то ће утицати на две области.

Мораћемо поново да размислимо о љубавним аферама, што значи да ће се многи људи (посебно жене) вратити прошлим везама.

Краљица је одлучила да се врати – тако се може описати ретроградни Меркур у августу 2024. Ствар је у томе што ће током ретро фазе ићи поред Венере у знаку Лава, који симболизује краљевску и поносну жену.

Вероватно ће оне девојке које су одлучиле да прекину везу настојати да јој се врате, али само да бисте анализирали односе и своја осећања. Стога, ако сте жена и "привлачи" вас неки мушкарац из прошлости или покушавате да обновите везу са партнером, дајте себи времена да то урадите.

Ретроградни Меркур ће изазвати емоционални одговор: плачљивост, осетљивост, сањарење, па чак и заљубљеност, што ће подстицати наши стални сапутници.

Ипак, за ових 5 хороскопских знакова, ретроградни Меркур може да донесе поклон у виду повратка у везу са бившим партнером.

Фото: Профимедиа

 

 

Близанци

Вец́ 16. августа ц́е Марс у Близанцима бити у квадрату са Сатурном. Овај аспект обично значи да имамо проблема са разумевањем свих могуц́их последица наших поступака, што нас чини склоним да делујемо брзо и непромишљено. Може послужити и као показатељ кармичког догађаја. Ако вам се бивши партнер појави на прагу, немојте му одмах журити у загрљај. Сетите се зашто је веза прекинута. Размислите о томе: да ли је тренутак слабости вредан бола који може донети још један раскид?

Лав

Лавови су навикли да сијају најсјајније током своје сезоне. Њихова сјајна звезда привлачи оне који су одавно остављени. Универзум ће бити у пријатељским односима са вама након што ретроградни Меркур пређе у ваш знак. Можда вам се чини да је свет коначно почео да вас разуме. Они људи са којима сте можда имали неспоразуме коначно схватају шта сте заиста мислили. И можда ћете у овом периоду доћи до неких бивших партнера у својим сновима!

Девица

Универзум ће подстаћи рационалну Девицу на емотивнију интеракцију. Ту осетљивост коју сте обично скривали од других биће немогуће игнорисати! Бивши партнери такође могу приметити такву промену. Штавише, она их сигурно неће оставити равнодушнима. Током овог периода бићете у потрази за равнотежом између рационалности и емоционалности. Можда ћете осетити снажну жељу да се вратите партнеру који вам је дао осећај сигурности јер се осећате превише отворено и крхко.

Фото: Профимедиа

 

 

Водолија

Водолије ће доживети унутрашњу кризу током ретроградног Меркура. Можда сте недавно изабрали нову тактику понашања у односима, а нисте сигурни у њену исправност. Током овог ретроградног Меркура, тражићете одговоре на питања о вашим односима, емоционалној и физичкој блискости са људима. Прошле везе могу се памтити кроз филтер ружичастих наочара. Уместо објективне анализе грешака из прошлости, радије ћете гледати стари филм који је већ избледео.

Рибе

Рибе се могу вратити свом бившем партнеру и пре званичног почетка ретроградног Меркура, у периоду активности његове сенке. Ретроградна сенка почиње 2 недеље пре ретроградног кретања планете, што поставља тон за будући период. Сенка ретроградног Меркура ће проћи кроз ваш партнерски сектор. Неочекивани провали носталгије, снови са догађајима из прошлости, знаци из универзума су оно што вас може подстакнути да обновите везу.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: