Рођака несрећне жене пријавила је злочин јуче око 9.30 сати у Улици Слободе у Бачком Петровом Селу. Након опсежне потраге ухапшена су три осумњичена међу којима је и малолетник, стар 14 година. Како смо јуче пренели, несрећна жена има је видљиве повреде по глави.

- Те вечери када је Борбала убијена седела сам са комшијом испред капије. Причали смо до неких 15 минута иза поноћи, а у неколико наврата видели смо како се двојица младића на мотору возе нашом улицом. Чак су у једном и успорили док су пролазили поред нас - каже мештанка Улице Слободе у којој се догодио злочин и додаје:

- Онда су ти младићи зашли у другу улицу, па се опет вратили у нашу. Вероватно су то били ти младићи који су и убили несрећну Борбалу која је живела сама.

Мештанка нам је потом испричала како је жртва убијена.

- Прича се да је Борбала спавала када су нападачи упали у њену кућу. Одмах с врата су почели да је малтретирају, тукли су је и рукама и ногама. Наводно, ударали су је и предметима које су нашли у кући. Тражили су новац од ње - каже она и додаје:

- Неко од комшија ми је рекао и да су је силовали, али то ће обдукција утврдити. Један од те тројице пљачкаша везао ју је, а потом и силовао, док је други вршљао по кући, а трећи је вероватно чувао стражу. Нашли су је са смрсканом главом у локви крви. Рођака која је ујутру дошла да је посети, шокирала се. Жена је занемела од страха, кажу да је призор био језив. Кућа је била испретурана, а Борбала је сатима лежала мртва.

Како је затим објаснила комшиница, Борбала је живела сама, а имала је и лепу пензију.

- Борбала се бавила и изнајмљивањем шатора, тањира, чаша и целокупне опреме везане за свадбе. То је радила и ишло јој је веома добро, и често су је мештани звали да им изнајми све што је потребно за неку прославу. Шта ти је живот, живи тик до гробља, а сада ће је ту сахранити - навела је она, док се друга мештанка надовезала:

- Ово убиство превазилази нормалну и мирну ситуација која је дешава код нас у селу! Јако смо забринути и молимо да нам неко помогне. Скоро свакодневно имамо пљачке организованих банди који тероришу село.

Према њеним речима, нико у селу ко живи сам више није безбедан јер имају банду која упада људима у кући, па чак и усред бела дана.

- Нисмо сигурни ни ми што имамо неколико чланова у кући, а камоли моје вршњакиње које су остале саме након што су им мужеви преминули. Организована банда има свој добро разрађен план по коме прво нађу мету, обично то буде старија жена која живи сама. Након тога крећу у акцију, надгледају кућу, али и околне како би утврдили како се жена креће, када иде да спава, са ким се дружи и када све то утанчају, креће пљачка - каже наша саговорница.

Како нам је потом детаљно објаснила мештанка села надомак Бечеја, пљачкаши чак имају и ритуале где се моторима возају и надгледају мету.

- Обично буду по двојица на мотору, један полако вози, док други пљачкаш стоји и телефоном снима и окућницу, и кући, ма све. Касније тај снимак вероватно анализирају и одлучују са које стране улазе људима у кућу - каже љутито ова мештанка и додаје да је њена друга пријатељица једва п

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: