Rođaka nesrećne žene prijavila je zločin juče oko 9.30 sati u Ulici Slobode u Bačkom Petrovom Selu. Nakon opsežne potrage uhapšena su tri osumnjičena među kojima je i maloletnik, star 14 godina. Kako smo juče preneli, nesrećna žena ima je vidljive povrede po glavi.

- Te večeri kada je Borbala ubijena sedela sam sa komšijom ispred kapije. Pričali smo do nekih 15 minuta iza ponoći, a u nekoliko navrata videli smo kako se dvojica mladića na motoru voze našom ulicom. Čak su u jednom i usporili dok su prolazili pored nas - kaže meštanka Ulice Slobode u kojoj se dogodio zločin i dodaje:

- Onda su ti mladići zašli u drugu ulicu, pa se opet vratili u našu. Verovatno su to bili ti mladići koji su i ubili nesrećnu Borbalu koja je živela sama.

Meštanka nam je potom ispričala kako je žrtva ubijena.

- Priča se da je Borbala spavala kada su napadači upali u njenu kuću. Odmah s vrata su počeli da je maltretiraju, tukli su je i rukama i nogama. Navodno, udarali su je i predmetima koje su našli u kući. Tražili su novac od nje - kaže ona i dodaje:

- Neko od komšija mi je rekao i da su je silovali, ali to će obdukcija utvrditi. Jedan od te trojice pljačkaša vezao ju je, a potom i silovao, dok je drugi vršljao po kući, a treći je verovatno čuvao stražu. Našli su je sa smrskanom glavom u lokvi krvi. Rođaka koja je ujutru došla da je poseti, šokirala se. Žena je zanemela od straha, kažu da je prizor bio jeziv. Kuća je bila ispreturana, a Borbala je satima ležala mrtva.

Kako je zatim objasnila komšinica, Borbala je živela sama, a imala je i lepu penziju.

- Borbala se bavila i iznajmljivanjem šatora, tanjira, čaša i celokupne opreme vezane za svadbe. To je radila i išlo joj je veoma dobro, i često su je meštani zvali da im iznajmi sve što je potrebno za neku proslavu. Šta ti je život, živi tik do groblja, a sada će je tu sahraniti - navela je ona, dok se druga meštanka nadovezala:

- Ovo ubistvo prevazilazi normalnu i mirnu situacija koja je dešava kod nas u selu! Jako smo zabrinuti i molimo da nam neko pomogne. Skoro svakodnevno imamo pljačke organizovanih bandi koji terorišu selo.

Prema njenim rečima, niko u selu ko živi sam više nije bezbedan jer imaju bandu koja upada ljudima u kući, pa čak i usred bela dana.

- Nismo sigurni ni mi što imamo nekoliko članova u kući, a kamoli moje vršnjakinje koje su ostale same nakon što su im muževi preminuli. Organizovana banda ima svoj dobro razrađen plan po kome prvo nađu metu, obično to bude starija žena koja živi sama. Nakon toga kreću u akciju, nadgledaju kuću, ali i okolne kako bi utvrdili kako se žena kreće, kada ide da spava, sa kim se druži i kada sve to utančaju, kreće pljačka - kaže naša sagovornica.

Kako nam je potom detaljno objasnila meštanka sela nadomak Bečeja, pljačkaši čak imaju i rituale gde se motorima vozaju i nadgledaju metu.

- Obično budu po dvojica na motoru, jedan polako vozi, dok drugi pljačkaš stoji i telefonom snima i okućnicu, i kući, ma sve. Kasnije taj snimak verovatno analiziraju i odlučuju sa koje strane ulaze ljudima u kuću - kaže ljutito ova meštanka i dodaje da je njena druga prijateljica jedva p

(Kurir)

BONUS VIDEO: