Говорећи за домаће медије, глумица Данијела Врањеш је открила да је мислила да никада неће постати мајка и да јој се трудноћа десила природним путем, али да је и по много чему била нетипична трудница за своје године.

- Не разумем због чега се људи толико ишчуђавају. Живим живот каквим живе и моје светске колегинице. Све оне изгледају боље и младоликије од мене, и рађају децу ако хоће, али само код нас се јавне жене третирају као чуда ако се породе касно – објашњава Данијела и додаје да је Моника Белучи прво дете такође добила у 43, а друго у 48. години.

 

Фото: Предраг Митић

 

 

- Нисам се спремала да будем мама. Никада нисам ни мислила да ћу то постати и та тема није ме оптерећивала. Дружила сам се, путовала, живела растерећено и без размишљања о томе хоћу ли се удати и имати дете. То је људима велики камен спотицања. Многа деца рађају се у погрешним везама, јер се потомство и брак јуре. Такође, бројне дивне везе су упропашћене јер парови не могу да имају децу, па иду на вантелесне оплодње, жени се од хормона распадне психа, а затим и однос. Све што је на силу, није добро - рекла је својевремено глумица, а пренео је "Сторy".

Иако много жене које касније остају у другом стању пролазе кроз разне дискриминације, глумица Данијела Врањеш каже да то није осетила.

- Нисам то осетила у смислу неке дискриминације. Ни после опоравка. Ја сам жена са страшно јаком вољом. Кључна ствар када сте родитељи морате да имате јаку вољу. Умор није опција. Ја и дан данас не осећамо колико имам година, а ни људи ме тако не перципирају. Међутим, слушала сам приче жена која то јесу имале. Дешава се често да им кажу: "Ево бака је дошла по тебе", а није бака, него мама. Дискриминација по годинама јако је присутна код нас - каже Врањеш.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Истиче да је храбрила неке старије маме, које нису желеле да иду у паркић са дететом управо зато што су старије.

- Неке старије маме чак нису желеле због тога да одлазе у паркић, па сам их ја храбрила. То је велика траума. Морамо ми лично, када већ одлучиш да родиш у тим годинама, да сносимо велику одговорност - каже Врањеш.

Са оцем девојчице се растала кад је била у другом стању

- Схватила сам да желим дете, само сам се мирила са чињеницом да се то никада неће десити. Заљубила сам се у њега, али десиле су се неке ствари које су ми јасно указале да он није партнер са којим могу да остварим нормалну везу. Када сам сазнала да сам трудна, ми већ нисмо били заједно. Као будућа мајка све сам учинила да вези дам шансу, да будемо мама и тата и да заједно дочекамо дете. После извесног времена дефинитивно смо се растали. Само смо потврдили да не можемо да будемо пар. Али то није поколебало моју жељу да постанем мама, и то најбоља мама на свету - казала је она својевремено.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: