За почетак, најважније је да обратите пажњу на његово порекло и бирате проверене произвођаче, а после тога, испробајте ових пар трикова који ће вам одмах решити све дилеме.

Окрените теглу

Најлакше је да окренете теглу с медом. Ваздушни „балон“ би тада морао да се лагано помера ка врху. Ако се то не дешава, нисте купили прави мед.

Цурење с кашике

Прави мед мора да цури са кашике, у млазу, а не да капље.

Тест са шибицом

Шибицу уроните у мед и након тога је запалите. Прави мед гори па би тако шибица у меду требало да се запали. Уколико покушате овај тест будите посебно опрезни због ватре.

Кап на папиру

Капните мед на папирнати убрус и оставите неко време. Прави мед не би смео да пробије папир.

Мед у чаши воде

Добар трик је и да умешате мед у чашу воде. Природни мед ће у чаши воде пасти на дно, док се синтетичке мешавине одмах отопе у води.

БОНУС ВИДЕО