Због овог напада интервенирала је и полиција, те је мушкарац већ другог дана, 18. јула, изведен пред судију за прекршаје у Сплиту, који му је изрекао условну казну од 30 дана затвора под условом да у року од 12 месеци не почини ново кривично дело, преноси Српскаинфо.

Према документима које је Авазу уступила нападнута девојка, која у Сплиту тренутно ради, брутални напад десио се у аутобусу, 17. јула, у 20.50 када ју је прво вербално напао, терајући је да изађе из возила.

Псовао јој је и вређао је пред својим пријатељем, говорећи јој погрдне речи.

Након што му се обратила, говорећи: „Шта је с тобом“, он ју је ухватио за рамена и одгурујући је псовао јој мајку. Потом ју је, како је наведено у пресуди Прекршајној суда у Сплиту, ухватио за косу, повлачио је и десном руком ударио по врату.

Услед ударца девојка је пала на седиште, а возач јој је сео на трбух, након чега се дигао и поново је почео тући, ударивши је опет по врату, после чега је она пала на под аутобуса, а он ју је онда ногом ударао по стомаку.

Девојка се домогла мобитела да позове полицију, а он јој га је покушао отети, поново је ударајући обема рукама по врату.

Више повреда

Због удараца ногом девојка је задобила обилно матерично крварење, површинске повреде на врату, трбуху, доњем делу леђа и зделице, те контузије на леђима. На себи је имала видљиве повреде на надлактицама, левој наткољеници и огреботине по левој шаци, наведено је у лекарском налазу Дома здравља у Сплиту.

Судија је утврдио да је возач починио насиље, те му је изрекао споменуту казну.

Није дисциплински кажњен

Нападнута девојка је рекла да, и поред свега, компанија у којој ради Е. П. није дисциплински казнила возача. Навела је и да је возач, иако му се у документима као место становања спомиње Сарајево, тренутно настањен у Какњу.

(ДНЕВНИ АВАЗ)

БОНУС ВИДЕО: