У првом колу, Србин ће играти против Метјуа Ебдена. Потом ће у другом снаге одмерити против бољег из дуела Рафаела Надала и Мартина Фучовича из Мађарске! Када би могли већ да гледамо тениски класик.

А онда, Новак би у трећем колу могао да игра против Артура Филса, док је потенцијални ривал српског аса у четвртифиналу Стефанос Циципас.

Зверев или Мусети би могли да играју против Новака у полуфиналу, а ако дође до финала, Србин ће играти против Алкраза, Медведева или Руда.

Познат је распоред за све српске олимпијце, а Новак је допутовао у Париз после припрема у Црној Гори. Обратиће се и јавности у четвртак од 12 часова. Поред Новака Ђоковића, на конференцији ће говорити и ватерполиста Никола Јакшић, одбојкашица Тијана Бошковић, Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС-а и Соња Васић, шеф мисије.

Иначе, среду су обележила два отказа, Јаник Синер неће играти у Паризу. Синер је своју одлуку образложио здравственим проблемима и истакао да и поред огромне жеље неће бити у прилици да представља Италију на највећој спортској смотри.

Након тога, одустао је и Холгер Руне. Шеснаести играч на АТП листи има проблем са повредом зглоба, па је уз консултације са лекарским тимом одлучио да прескочи турнир који ће бити одржан на теренима Ролан Гароса у Паризу.

БОНУС ВИДЕО: Никола Јокић и говор саиграчима из репрезентације Србије који ће се памтити