Старији Јокић, који је оптужен за напад трећег степена и прекршај, појавио се у Окружном суду у Денверу у уторак. 

Медији у САД успели су да дођу у посед полицијских докумената у којима пише шта је Страхиња рекао:

- Када су га полицајци контактирали, Страхиња Јокић им је рекао да сматра да није учинио ништа лоше јер је бранио старијег човека ког познаје дуго времена.

Инцидент се догодио 22. априла, а све су снимиле камере у Денверовој "Бол арени", и то током друге утакмице плеј-офа против Лос Анђелес Лејкерса.

- Полицајци су први пут сазнали за жестоку свађу на ТикТок снимку на којем се виде чланови породице Јокић како се свађају са неидентификованим навијачем на трибинама - наводи полиција Денвера о хапшењу Јокића. 

Ово није први пут да је Страхиња Јокић у невољи са полицијом због насилничког понашања. Ухапшен је 2019. године јер је наводно гушио и гурао жену.

Страхиња и његов брат Немања имали су "вербалну размену" са навијачем на трибинама. Када је полицајац из Денвера неколико дана касније саслушао нападнутог човека, он је имао посекотине и модрице око и испод левог ока. Чак му је дијагностикован и потрес мозга.

Жртва је тврдила да ју је напао "велики момак са ирокезом" и да га ничим није изазвао. У почетку, наводно, није желео да поднесе тужбу против Јокића јер се плашио одмазде и бринуо за безбедност породице, али се почетком маја предомислио.

БОНУС ВИДЕО: