Кад је била млада била је изутено лепа и шармантна, а живот је одредио да има три брака. Када је први пут кренула брачним стазама, имала је 18. година. Ева је отворено говорила о својим мужевима: 

- Љубав је нешто што нам Бог подари или не подари. Али и кад подари, можемо је изгубити. Љубав је такво биће, такво створење, које може да нас напусти сваког трена. И ја сам то у мом животу доживела кад сам се са 18 година удала за дечка који није могао да живи без мене. Који је умирао кад ме не види. И једног јутра се пробудио и рекао да га је срамота што ме је оженио. Јер сад види да ја уопште нисам таква како је он мене видео. И да то сад сви знају да је он мене видео кроз љубав, то јест слепу љубав, и да није видео која сам ја будала- рекла је она тада.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Ras (@evaras4588)

Ипак, глумица истиче да је трећег мужа Радомира Стевића Раса највише волела и његово презиме је до данас задржала: 

- Била је то прекрасна љубав. Питам се зашто сам осуђена да останем без њега, без мог Раса. После њега само желим да умрем и одем горе да буем с њим. Знате ли како ме је на кварно оженио? Упознала сам га у уторак, а у суботу сам се удала за њега. Ма, одмах после мог другог развода, имала сам 22 године. Нисам се чак ни пољубила с њим, а већ је инсистирао на томе да ме ожени. Салетао ме је пет дана, а онда сам му одговорила: „Да, удаћу се за Вас“. Тако је и било. Од дана кад сам постала његова жена заиста сам осетила шта значи права срећа, а касније и кад смо добили ћерку Круну. Он ми ниједног тренутка није дозвољавао да у кући причам о послу, није желео да ме гледа нервозну. Никада у кући није поменута та реч, онда можете мислити колико смо имали лепих ствари за разговор. Основали смо и Театар националне драме 1964. године, где су се изводила дела домаћих писаца, а три године касније ја сам стекла светску славу захваљујући улози у филму „Љубавни случај“. Чак и тада кад сам путовала и мушкарци ме били жељни, никада нисам погледала другог. Аман, никада нисам пала у искушење да помислим, а камоли да преварим мужа - испричала је она једном приликом за "Нова С".

БОНУС ВИДЕО: