На резултат који постиже атлетичарка Ивана Шпановић много је утицала и изабалансирана исхрана.

- Водим рачуна о томе шта уносим у тело. Поготово када нон-стоп путујем, онда морам да знам шта тачно узимам. Имала сам проблема са бактеријама, кориговала сам исхрану, па сам онда имала проблема са циклусом, била сам анемична, имала сам недостатак гвожђа. Доста сам дисциплинована, испричала једном приликом Ивана.

Ивана дан започиње лаганим доручком. Ужина је резервисана за воће или поврће, а за ручак једе рибу, бифтек, пилетину или ћуретину. После тренинга, Ивана пије протеински шејк. За вечеру једе чорбу, али за последњи оброк никада не конзумира воће и то саветује свима.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

- Грешка коју сви праве јесте да једу воће за вечеру. То не би требало да се ради. Или доручак или рана ужина. Најбоље је сезонско воц́е и поврц́е, с тим не можемо да погрешимо. Кад имам слободан дан, ако ми килажа дозвољава, за ужину поједем воћну салату, открила је једном приликом атлетичарка.

БОНУС ВИДЕО: