Милан Васић, популарни српски глумац пореклом са Косова и Метохије, истиче да му је срце остало у родној Косовској Каменици, где и данас живе његови родитељи. Васић, који је одрастао у Великом Ропотову, често истиче своју везаност за породицу, порекло и наслеђе.

Фото: АТА имагес

 

 

Васић је познат по томе што кроз своје улоге враћа осмех на лице многима. Његова прича о одрастању на Косову и Метохији, где је завршио основну и средњу школу, тренирао спортове и открио свој таленат за глуму, показује колико је везан за своју породицу и родно место.

- Највеће светиње су нам на Косову и мислим да Косово треба што више да се посећује. Срце ми је тамо и Косово је нешто што ја памтим, по најлепшем детињству које сам имао. Цела фамилија ми је на Косову и Косово је моја душа. Ја мислим да тако може да се каже", рекао је Васић.

 

 

Иако сада живи у Београду, где је пре неколико година купио некретнину, Васић често посећује родитеље на Косову и Метохији. На друштвеним мрежама често дели фотографије са имања своје породице, које описује као "прави мали рај".

Иначе, глумац Милан Васић наступао је недавно у манастиру Светих Архагела у Призрену, а након дружења са верном публиком огласио се на друштвеним мрежама.

Фото: Инстаграм принтскрин/milanvasic_official

 

 

- Циљ ми је био да окупим највећи број верника у манастиру Светих Архангела у Призрену, у последњих 20 година. И успео сам. Највећа радост је што је било много деце. У току певања, могао сам неколико пута да заплачем од среће. Успео сам да не заплачем, али многи нису… Било је много емоција, људи су певали, играли и плакали од среће. Хвала Игуману Михаилу што ми је дозволио да баш ја будем организатор за културни део програма, хвала свим људима који су дошли на Литургију и концерт, хвала мојим колегама који су дошли као подршка, хвала свим учесницима програма и хвала свим познатим певачима и глумцима који , не само да нису дошли, него се ни огласили нису - написао је Милан на Инстаграму и додао:

- Прво сам се због тога разочарао, а онда сам схватио да је боље овако, јер сад бар знамо какав однос имају према Косову и Метохији. Све у свему, јако сам поносан и срећан, видимо се и догодине - написао је Васић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: