Међу размењеним заробљеницима је и новинар Волстрит џорнала Иван Гершкович.

- Данас ће бити спроведена операција размене под координацијом наше организације. Наша организација је преузела велику посредничку улогу у овој операцији, која је најсвеобухватнија у последњем периоду - наводи се у саопштењу МИТ.

Додаје се да ће детаљније информације о размени бити објављене накнадно.

На снимку се види како авиони стоје у ваздушној луци, а у крупном плану је приказан руски авион са сликом руске заставе на репу. Према писању медија, из Русије су стигла укупно два авиона да изврше размену у Анкари.

Према писању медија, укупно је размењено 26 људи.

Раније данас ЦБС је јавио да ће Русија послати четири затвореника у Сједињене Америчке Државе у оквиру размене: новинара Волстрит џорнала Евана Гершковича и ветерана маринаца Пола Вилана, осуђеног за шпијунажу, као и руско-америчког радио водитеља Алса Курмашева и новинара Вашингтон поста Владимира Кара-Мурзу, који је у Русији увршћен на листу страних агената.

Блумберг је, позивајући се на изворе, објавио да Гершкович и Вилан крећу ван Русије јер су размењени у оквиру процеса који укључује неколико земаља.

Блумберг је, позивајући се на изворе, објавио да Гершкович и Вилан крећу ван Русије јер су размењени у оквиру процеса који укључује неколико земаља.

Светски медији објавили су данас да ће доћи до велике размене заробљеника између Русије и Белорусије и САД, Немачке и Словеније.

Бела кућа је саопштила да Вашингтон напорно ради на таквом договору, али није навела детаље.

БОНУС ВИДЕО: