Među razmenjenim zarobljenicima je i novinar Volstrit džornala Ivan Gerškovič.

- Danas će biti sprovedena operacija razmene pod koordinacijom naše organizacije. Naša organizacija je preuzela veliku posredničku ulogu u ovoj operaciji, koja je najsveobuhvatnija u poslednjem periodu - navodi se u saopštenju MIT.

Dodaje se da će detaljnije informacije o razmeni biti objavljene naknadno.

Na snimku se vidi kako avioni stoje u vazdušnoj luci, a u krupnom planu je prikazan ruski avion sa slikom ruske zastave na repu. Prema pisanju medija, iz Rusije su stigla ukupno dva aviona da izvrše razmenu u Ankari.

Prema pisanju medija, ukupno je razmenjeno 26 ljudi.

Ranije danas CBS je javio da će Rusija poslati četiri zatvorenika u Sjedinjene Američke Države u okviru razmene: novinara Volstrit džornala Evana Gerškoviča i veterana marinaca Pola Vilana, osuđenog za špijunažu, kao i rusko-američkog radio voditelja Alsa Kurmaševa i novinara Vašington posta Vladimira Kara-Murzu, koji je u Rusiji uvršćen na listu stranih agenata.

Blumberg je, pozivajući se na izvore, objavio da Gerškovič i Vilan kreću van Rusije jer su razmenjeni u okviru procesa koji uključuje nekoliko zemalja.

Blumberg je, pozivajući se na izvore, objavio da Gerškovič i Vilan kreću van Rusije jer su razmenjeni u okviru procesa koji uključuje nekoliko zemalja.

Svetski mediji objavili su danas da će doći do velike razmene zarobljenika između Rusije i Belorusije i SAD, Nemačke i Slovenije.

Bela kuća je saopštila da Vašington naporno radi na takvom dogovoru, ali nije navela detalje.

BONUS VIDEO: