Рођена је 1964. године као Дијана Жагар, њена породица потиче из Хрватске. Међутим, у једном моменту је променила веру, те данас носи црквено име Милица.

Зденко Жагар, отац Дијане Ђоковић је једном приликом проговорио о свом пореклу.

Фото: АТА имагес

 

 

"По националности сам Хрват, рођен сам у Винковцима. Моја бивша супруга, Новакова баба, такође је рођена у истом месту. Тамо смо се и упознали. Били смо официри који су дошли на службу. Ја сам дошао у Београд, а она је још похађала школу, па смо се после, кад ми се придружила, венчали. Тако се родила Дијана, па Санда", рекао је Зденко за Нову и додао:

"Нормално је да ће бити више приклоњен Србима и ја немам ништа против тога. Не би боље прошао у животу ни да се представља као Хрват. Ни то нико не би прихватио. Исто би га својатали. Пре неколико месеци звала ме је једна рођака која живи у Винковцима да ме пита где је Дијана рођена. Значи, у Хрватској се расправља о томе", причао је Зденко.

О свом пореклу и детињству отворено је говорила једном приликом, када је истакла да је у детињству, иако је била католичке вероисповести је нису учили да верује у Бога.

Фото: Профимедиа

 

 

"Моји родитељи јесу католици, али су их партија и комунизам васпитавали. Изјашњавали су се као Југословени. Мене нису учили одмалена да ја верујем у Бога, нити смо славили Ускрс или Божић. Онда то нисам могла ни на своју дету да пренесем, јер ни ја нисам имала, бићу искрена. У Срђановој породици опет нису исто били крштени, јер нису смели", рекла је Дијана.

Крштење је организовано по жељи Срђанове маме, а тада је покрштена цела породица. 

"Покојна Срђанова мајка Станка, која је имала јако тешку болест - рак костију, пред крај живота је рекла да би волела да крсти децу пре него што умре. И ја сам се питала како да се крстим, када су моји пореклом католици. Нисам била крштена у католичкој цркви, али порекло вучем, иако сам одрасла и живим у Србији цео живот", објашњава.

Фото: ATA имагес

 

 

Одлуку да се крсти у православној цркви донела је када је родила другог сина, а од тада носи име Милица, јер је њено име римокатоличко.

"Међутим, што су они мене више пристискали, ја сам била све даље од те одлуке, е онда су ме пустили. Када сам родила Марка, е тада се у мени нешто само преокренуло. И рекла сам: 'Да, ја желим да се крстим и желим да крстим моју децу'. И тако смо одлучили да се сви крстимо у мају 1992. у Жичи и то у старој цркви," објаснила је мајка Новака Ђоковића.

БОНУС ВИДЕО: