Главни осумњичени (19) ухапшен је у Терницу и како је саопштила аустријска полиција ради се о Аустријанцу северномакедонског порекла, а друга особа је ухапшена у Бечу.

Још нису познати детаљи о млађем осумњиченом.

Но, према тврдњама надлежних, једно је сигурно: радиле су се припреме за терористички напад, а циљ су били догађаји на ширем подручју Беча.

У току је потрага за осталим осумњиченима

Франц Руф, директор јавне безбедности у министарству унутрашњих послова Аустрије, рекао је да су власти свесне "припремних радњи" за могући напад, као и да се 19-годишњи осумњичени "фокусирао на концерте Тејлор Свифт у Бечу", јавила је агенција АПА.

Фото: Профимедиа

 

Руф је рекао да је 19-годишњак положио заклетву на верност терористичкој групи Исламска држава. Сматра се да се аустријски држављанин радикализовао на интернету. У његовом стану пронађена је сумњива супстанца за коју се сумња да је експлозив и дата је на испитивање.

Тејлор Свифт има заказане концерте на бечком стадиону Ернст Хапел у четвртак, петак и суботу у оквиру турнеје Ерас.

Мере обезбеђења концерата биће појачане.

Концерти отказани

Три концерта Тејлор Свифт у Бечу отказана су након што је влада потврдила да је планиран напад на стадион, саопштио је данас организатор.

- Са потврдом владиних званичника о планираном терористичком нападу на стадион Ернст Хапел, немамо другог избора осим да откажемо три заказана наступа ради опште безбедности - навео је Баракуда мјузик у објави на Инстаграму, додајући да ће све карте бити аутоматски рефундиране, пренео је Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО: