Glavni osumnjičeni (19) uhapšen je u Ternicu i kako je saopštila austrijska policija radi se o Austrijancu severnomakedonskog porekla, a druga osoba je uhapšena u Beču.

Još nisu poznati detalji o mlađem osumnjičenom.

No, prema tvrdnjama nadležnih, jedno je sigurno: radile su se pripreme za teroristički napad, a cilj su bili događaji na širem području Beča.

U toku je potraga za ostalim osumnjičenima

Franc Ruf, direktor javne bezbednosti u ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, rekao je da su vlasti svesne "pripremnih radnji" za mogući napad, kao i da se 19-godišnji osumnjičeni "fokusirao na koncerte Tejlor Svift u Beču", javila je agencija APA.

Foto: Profimedia

 

Ruf je rekao da je 19-godišnjak položio zakletvu na vernost terorističkoj grupi Islamska država. Smatra se da se austrijski državljanin radikalizovao na internetu. U njegovom stanu pronađena je sumnjiva supstanca za koju se sumnja da je eksploziv i data je na ispitivanje.

Tejlor Svift ima zakazane koncerte na bečkom stadionu Ernst Hapel u četvrtak, petak i subotu u okviru turneje Eras.

Mere obezbeđenja koncerata biće pojačane.

Koncerti otkazani

Tri koncerta Tejlor Svift u Beču otkazana su nakon što je vlada potvrdila da je planiran napad na stadion, saopštio je danas organizator.

- Sa potvrdom vladinih zvaničnika o planiranom terorističkom napadu na stadion Ernst Hapel, nemamo drugog izbora osim da otkažemo tri zakazana nastupa radi opšte bezbednosti - naveo je Barakuda mjuzik u objavi na Instagramu, dodajući da će sve karte biti automatski refundirane, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: