Трећи супруг Јелисавете Карађорђевић био је некадашњи премијер Перуа, Мануел Уљоа Елијас, за кога се удала 1987. Међутим, многи не знају да је између другог и трећег брака била у краткој вези са чувеним британским глумцем и срцеломцом Ричардом Бартоном. Чак су се 1974. године и верили.

Фото: Н. Фифић

 

 

Било је то годину дана након што се он појавио у ратном филму „Сутјеска“, у којем је играо Тита.

“Фасцинантан тип кад је трезан, али кад попије – страшан“, испричала је кнегиња једном приликом.

„Са њим сам била два месеца. Били смо заједно на Азурној обали. Он се толико напио да је отишао у собу да легне. Хтео је да будем поред њега. Да седим и гледам како спава. Нисам га послушала, отишла сам да играм тенис. То је био наш крај. Није то била велика љубав. Он је хтео да се ожени принцезом, ја сам хтела да постанем глумица у Холивуду.“

Фото: Профимедиа

 

 

Ричард Бартон остаће упамћен и по лудој љубавној причи са једном од најлепших жена свих времена, Елизабет Тејлор. Њих двоје развели су се у јуну 1974, а у септембру исте године Бартон је запросио Јелисавету. После само годину дана поново се оженио са Лиз.

 

Катарина Оксенберг, Јелисаветина ћерка и чувена Аманда из “Династије”, својевремено је открила да је управо захваљујући Бартону пожелела да и сама постане глумица. Није дуго био у њеном животу, али је оставио дубок траг и радо га се сећа.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Јелисавета је већ деценијама је у срећној вези са Драганом Бабићем, с којим живи у Београду. Тек када се вратила у своју земљу, принцеза је нашла мир. Очигледно и праву љубав.

(Жена блиц)

БОНУС ВИДЕО: