Treći suprug Jelisavete Karađorđević bio je nekadašnji premijer Perua, Manuel Uljoa Elijas, za koga se udala 1987. Međutim, mnogi ne znaju da je između drugog i trećeg braka bila u kratkoj vezi sa čuvenim britanskim glumcem i srcelomcom Ričardom Bartonom. Čak su se 1974. godine i verili.

Foto: N. Fifić

 

 

Bilo je to godinu dana nakon što se on pojavio u ratnom filmu „Sutjeska“, u kojem je igrao Tita.

“Fascinantan tip kad je trezan, ali kad popije – strašan“, ispričala je kneginja jednom prilikom.

„Sa njim sam bila dva meseca. Bili smo zajedno na Azurnoj obali. On se toliko napio da je otišao u sobu da legne. Hteo je da budem pored njega. Da sedim i gledam kako spava. Nisam ga poslušala, otišla sam da igram tenis. To je bio naš kraj. Nije to bila velika ljubav. On je hteo da se oženi princezom, ja sam htela da postanem glumica u Holivudu.“

Foto: Profimedia

 

 

Ričard Barton ostaće upamćen i po ludoj ljubavnoj priči sa jednom od najlepših žena svih vremena, Elizabet Tejlor. NJih dvoje razveli su se u junu 1974, a u septembru iste godine Barton je zaprosio Jelisavetu. Posle samo godinu dana ponovo se oženio sa Liz.

 

Katarina Oksenberg, Jelisavetina ćerka i čuvena Amanda iz “Dinastije”, svojevremeno je otkrila da je upravo zahvaljujući Bartonu poželela da i sama postane glumica. Nije dugo bio u njenom životu, ali je ostavio dubok trag i rado ga se seća.

Foto: Petar Milošević

 

 

Jelisaveta je već decenijama je u srećnoj vezi sa Draganom Babićem, s kojim živi u Beogradu. Tek kada se vratila u svoju zemlju, princeza je našla mir. Očigledno i pravu ljubav.

(Žena blic)

BONUS VIDEO: