Подсетимо, Ђукић који се такмичио у кросфиту нестао је у води овог четвртка током такмичења "CrossFit Games", јавили су тамошњи медији.

Ђукић је последњи пут виђен на лајв стриму на око 100 метара од циља. Сведоци су изјавили да се чинило да се мучио током пливачког дела догађаја. Особље Хитне помоћи, укључујући рониоце, одмах је послато да претражи језеро.

Иначе, хитне службе су извукле тело из овог језера око 10 јутрос, наводи NBC News Texas.

Сада су се огласили организатори такмичења који су потврдили трагичне вести и смрт такмичара.

- CrossFit је дубоко ожалошћен због смрти такмичара CrossFit Games-а током пливачког дела такмичења на CrossFit играма 2024. У потпуности сарађујемо са властима и чинимо све што можемо да подржимо породицу страдалог у овом тренутку. Сутра неће бити дешавања. Добробит свих учесника је на првом месту и свима нам је сломљено срце због овог трагичног догађаја - написали су организатори.

 

 

На друштвеним мрежама појавили су се снимци који приказују човека који се бори да не потоне. Поред тога, чини се и да мушкарац скаче у воду како би спасио особу која се дави.

 

 

Ко је био страдали Лазар Ђукић

Лазар Ђукић је познати српски кросфит спортиста који се прославио на међународној сцени својим импресивним наступима на разним кросфит такмичењима.

Ђукић је константно био један од најбољих такмичара у Европи и више пута је представљао Србију на CrossFit играма.

 

 

Ђукић је рођен у Србији и сврстао се међу врхунске кросфит спортисте из региона. Ђукић се више пута такмичио на CrossFit Games, где се константно пласирао међу врхунске спортисте. Његов најбољи финиш био је 2022. године, где је заузео 9. место у укупном поретку, што је значајан успех с обзиром на интензивну конкуренцију.

Шестоструки национални шампион Србије почео је да се бави кросфитом током студентског радног путовања у САД када га је цимер упознао са овим спортом, пише Дејли мејл. 

Његов брат Лука такође учествује у CrossFit изазовима. Лука није јавно коментарисао најновија дешавања око свог брата. 

БОНУС ВИДЕО: